3 koraki do popolne spletne strani

0

Dandanes je na spletu najti neskončno veliko spletnih strani s takšno in drugačno vsebino. Če se tudi vi podajate na to pot in si želite svoje spletne strani, morda za podjetje, vsekakor postojte za hip in si preberite ta članek. V njem bomo na kratko razložili, zakaj izdelava spletnih strani ni nekaj, s čimer bi hiteli.

Čeprav izdelovalcev spletnih strani kar mrgoli in jo zna morda postaviti tudi vaš sosed ali bratranec, pa je potrebno pri tem upoštevati kar nekaj dejavnikov, ki jih sosed in bratranec verjetno ne bosta. Tokrat o tem, katerih treh korakov nikakor ne smete preskočiti.

1. Uporabniška izkušnja

Če kaj, potem si uporabnik vaše spletne strani želi uporabniške izkušnje, ki ga bo navdušila. To pomeni, da bo ob vstopu na stran takoj vedel, kje se nahaja in kako naprej. Takoj si bo želel ključnih informacij in čim krajše poti na naslednji korak.

Kakovost uporabniške izkušnje

Ko gre za kakovost uporabniške izkušnje, ni prostora za napake.

Zapleteni meniji in kategorije odpadejo. Potrebno je poskrbeti za logiko delovanja strani kot tudi za to, da bo uporabniška izkušnja dobra ne glede na to, prek katere naprave uporabnik do vaše strani dostopa. Prilagoditev za pametne mobilne naprave ne sme več biti vprašanje.

2. Spletna optimizacija

SEO je zadnja leta zelo priljubljena kratica. Nekateri o njej vedo nekaj več, drugi manj ali nič. Dejstvo pa je, da je še kako pomembna za to, da bo vaša spletna stran sploh obiskana. Optimizacija za spletne iskalnike je ključnega pomena za vidljivost vaše strani.

V prvi vrsti to pomeni, da vas bodo uporabniki lahko našli že zgolj s poizvedovanjem v iskalnikih, kot je Google, kamor bodo vpisali ključno besedo za svoje iskanje. Sicer pa SEO zajema vsebinsko optimizacijo (naslovi, osnovne vsebine, prispevki na blogu ipd.), poimenovanje in ustrezne dimenzije fotografij, poimenovanje kategorij in URL povezav, pridobivanje povezav z drugih spletnih strani in še bi lahko naštevali.

3. Tehnična optimizacija

Nekaj o vsebinski optimizaciji smo že povedali. Nikakor pa ne smete pozabiti tudi na tehnični del. To je tisti del, ki zagotavlja nemoteno in hitro delovanje spletne strani 24 ur na dan, vse dni v letu. Prav od hitrosti nalaganja je odvisno, ali bodo vaši uporabniki ob obisku zadovoljni in se še kdaj vrnili ali pa raje odšli h konkurenci.

Tehnična optimizacija spletne strani

Tehnična optimizacija vpliva tudi na kakovost uporabniške izkušnje.

Tehnična optimizacija zajema delo na paketu gostovanja in tudi poseg v samo kodo strani. Prednastavljeno osveževanje podatkov in shranjevanje le-teh v uporabljen brskalnik je ključno za hitro odpiranje strani. Gre za reči, ki jih doma navadno ne znamo opraviti, zato je v tem pogledu najbolje zaupati kateri od spletnih agencij.

Zaupanja vreden primer je vsekakor agencija Primoss, kjer temeljito poskrbijo za vse tri točke, ki ste jih spoznali v prispevku.

Deli s prijatelji

About Author

Na spletnem portalu Gost.si boste izvedeli veliko zanimivega o urejanju doma in vrta, o lepoti in zdravju, poslu in financah, odnosih in partnerstvu, prijetnem preživljanju prostega časa ... in še marsikaj drugega. Prepričani smo, da se boste na naš portal redno in z veseljem vračali.

Komentiranje prispevka ni mogoče.