Kam po glasbila in glasbene pripomočke?

0

Le kaj bi človek brez glasbe? Ta nas spremlja od rojstva do smrti in ni malo ljudi na tem svetu, ki glasbo postavljajo na prvo mesto po pomembnosti za njihovo splošno počutje. Pa za hip pustimo glasbo, ki jo predvajamo s pomočjo radia in drugih naprav.

Posvetimo se igranju na glasbila in ustvarjanju glasbe. Ne glede na to, ali imate sami željo po igranju ali pa bi želeli to omogočiti svojemu otroku, boste v nadaljevanju dobili informacijo, kam se obrniti za kar najbolj pester in zanimiv izbor kvalitetnih glasbil.

Raznovrstnost za glasbene navdušence

Navadno je tako, da v želji po ukvarjanju z glasbo želimo preizkusiti različna glasbila. Nič drugače ni z otroki, ki so na tem področju še bolj izvirni in zahtevni. Zato je morda v tem primeru bolje biti nekoliko bolj zadržan in ne na prvo žogo kupovati najdražjih izdelkov.

Akustična kitara Harley Benton D-120CE TB

Akustična kitara Harley Benton D-120CE TB (Symphony.si)

V resnici se je v tem primeru težko odločiti že med vsemi brenkali, trobili, pihali, klaviaturami in tolkali. Pa sploh nismo našteli vsega. Denimo, da vas je pritegnilo igranje kitare. Za katero se boste odločili? Klasično, akustično, morda električno? Izbire je res veliko, zato je dobro vedeti, da boste do končne odločitve prišli lažje, če boste obiskali spletno trgovino z glasbili in glasbenimi pripomočki – Symphony.si.

Poslušajte srce

Če morda niste že izkušen glasbenik, ki igra na določeno glasbilo, se boste ob ogledu pestre ponudbe zagotovo zaljubili v tisto, ki bo seglo v vaše srce. Odločal bo tako zvok, ki ga glasbilo proizvaja, kot zvrst glasbe, ki bi jo radi igrali, pa tudi oblika samega glasbila. Težko se je namreč odločiti za koncertni klavir, če zanj nimate prostora, ali pa če živite v bloku in bi s tem igrali še sosedom.

Električni klavir Casio GP-510 BP

Električni klavir Casio GP-510 BP (Symphony.si)

Kar pa še ne pomeni, da se morate odpovedati izjemni želji po igranju klavirja. Lahko si omislite električne klaviature, ki bodo znale poustvariti povsem enak zvok kot klasične, s to razliko, da boste v igranju uživali s pomočjo zvočnika ali kar intimno preko slušalk. In povsem enako je pri želji po igranju na bobne. Tako je, tudi te lahko dobite v elektronski obliki.

Katere vrste glasbil so na voljo?

Omenjena spletna trgovina vam lahko ponudi zares pestro paleto različnih glasbil in pripomočkov, ki jih boste pri igranju potrebovali. Pa naštejmo najbolj znane, kot so brenkala, godala, klaviature in harmonike, pihala, tolkala in trobila.

Tenorski saksofon Yamaha YTS-480

Tenorski saksofon Yamaha YTS-480 (Symphony.si)

Verjetno na tem mestu ni potrebno posebej dodajati, da imajo prav vse naštete vrste glasbil še mnoge podzvrsti. Torej, vsekakor za vsakega nekaj. Ne glede na to, za katero glasbilo se boste odločili, boste imeli zanj na voljo tudi vso potrebno dodatno opremo in dele.

Dodatna oprema za glasbila

Morda ob omembi dodatne opreme za glasbila pomislite na ojačevalec za kitaro, morda na drsalico za kitaro, a gre pri tem še za veliko več. V spletni trgovini boste našli tudi posebne stole, da bo igranje klaviatur bolj udobno. Tu so še različni kabli in konektorji.

Torba za klasično kitaro Thomann 4/4 Premium

Torba za klasično kitaro Thomann 4/4 Premium (Symphony.si)

Razmišljate o kitari? Potem boste zagotovo potrebovali zaščitno torbo za shranjevanje in prenašanje, ali pa denimo stojalo, na katerem bo glasbilo počivalo in krasilo vaše stanovanje. Na voljo pa sta tudi ozvočenje in studijska oprema za potrebe profesionalcev.

Glasbila za otroke

Čeprav večina najprej pomisli, da so glasbila za otroke zgolj pomanjšana glasbila za odrasle, pa temu vendarle ni tako. Tudi tisti najmlajši lahko izkusijo igranje na glasbila, še preden se natanko zavedo, kaj glasbilo sploh je.

Otroška kitara Hape Touch Guitar Kids

Otroška kitara Hape Touch Guitar Kids (Symphony.si)

V ta namen se boste razveselili različnih vrst zvončkov in setov tolkalc. Vsekakor lahko sem prištejemo še otroške klaviature, kitare, domiselne ropotuljice in druga glasbila, ki bodo vašega otroka popeljala v prekrasen svet glasbe.

Terapevtska glasbila

Ste pomislili, da česa takšnega v trgovini z glasbili ne boste našli? V glasbeni trgovini Symphony pač. Če se zavedate, kako zelo pomembne so za naše zdravje določene frekvence zvokov, ki jih lahko ustvarimo s pomočjo posebnih glasbil, ste na pravem mestu.

Energijska zvočna ploščica Meinl Jupiter

Energijska zvočna ploščica Meinl Jupiter (Symphony.si)

Na voljo so različni terapevtski gongi, pa kristalofoni, uglašeni na različne frekvence, kot tudi terapevtske glasbene vilice in zvočne ploščice. Glasba je zagotovo eden boljših terapevtov za naše duševno zdravje, zato zavijte v glasbeno trgovino in dovolite svojemu srcu, da izbere.

Deli s prijatelji

About Author

Na spletnem portalu Gost.si boste izvedeli veliko zanimivega o urejanju doma in vrta, o lepoti in zdravju, poslu in financah, odnosih in partnerstvu, prijetnem preživljanju prostega časa ... in še marsikaj drugega. Prepričani smo, da se boste na naš portal redno in z veseljem vračali.

Komentiranje prispevka ni mogoče.