Kako do idej glede opreme doma?

0

Zagotovo ste se že kdaj znašli v dilemi, kako opremiti svoj dom. Pa naj je šlo za opremo praznega stanovanja ali pa kompletno prenovo dotrajane opreme, vedno se pojavi enak izziv. Če človek ni zares dojemljiv za te reči, zna biti to kar precejšnja nadloga za vsakega posameznika.

Kakšno sedežno garnituro kupiti, omare, mize, stole in drugo pohištvo? Seveda v nameri, da bi se vse skupaj lepo skladalo in podalo v vaš dom. Vsi si želimo svoj karakter nekoliko vcepiti v okolje, v katerem živimo, žal pa to navadno ni niti najmanj enostavno. Kako torej poiskati ideje za opremo svojega doma?

Po navdih na spletne bloge

Splet je prepoln tako domačih kot tudi tujih spletnih strani in blogov ljudi, ki imajo izostren čut za estetiko. Prav v namen notranjega opremljanja domov je moč najti kar lepo množico tovrstne vsebine. Seveda ni vse za vsakogar, vsekakor pa boste lahko med njimi dobili vsaj kakšen navdih, če drugega ne.

Nekateri striktno upoštevajo zadnje modne smernice, drugi se zatekajo k minimalizmu, spet tretji k prav določenim časovnim obdobjem. Eno takšnih je vsekakor Art déco, ki je zaznamoval obdobje med 1920 in 1940. Vse skupaj pa je navadno povezano tudi s finančnimi sredstvi, ki ste se jih namenili vložiti v prenovo.

Poiščite navdih na socialnih omrežjih

V tem pogledu prevladujeta dve socialni omrežji, in sicer Instagram ter Pinterest. Pri obeh je bistvo obstoja to, da se nanj nalaga lepe fotografije, objavlja ideje za to in ono, kamor pa se prav lepo poda tudi oprema doma. Če je Instagram nekoliko bolj osebno socialno omrežje, pa boste morda še za kanček več koristnih idej našli na Pinterestu.

Pinterest

Navdih za opremo lahko poiščete na nekaterih socialnih omrežjih.

Tam lahko uporabite iskalno okno, kamor vpišete ključno besedo (najbolje angleško), nato pa med prikazanimi rezultati izbirate še s pomočjo tako imenovanih oznak, ki se pojavijo povsem na vrhu strani. Zagotavljamo vam, da boste na ta način zagotovo prišli do več idej, kot jih potrebujete, in se boste znašli pred novo zagato. Kaj izbrati?

Pojdite na obisk

Morda sami nimate idej za opremljanje svojega doma, ga pa imajo vaši znanci in prijatelji. Kdaj ste nazadnje sprejeli povabilo in se odpravili na kavo k prijatelju ali sosedu? Presenečeni boste, koliko idej lahko naberete na ta način. Dejstvo je, da so okusi različni, a prav povsod utegnete dobiti kakšno novo idejo, ki se bo skladala z vašim okusom.

Obiščite več trgovin s pohištvom

Zakaj si ne bi naredili kakšnega izleta po pohištvenih trgovinah? Preglejte splet in si pripravite načrt poti obiska bližnjih (ali pa tudi bolj oddaljenih) trgovin s pohištvom. Tam boste vedno naleteli na sila moderne kose, ki se tičejo zadnje mode kot tudi na tiste »evergreen«, pa tudi na kolekcije po znižanih cenah, ki utegnejo kljub temu najti prostor v vašem srcu.

Zapomnite si, da ni pomembno, koliko kaj stane, ampak kako se vi počutite ob določenem kosu pohištva, pregrinjalu ali zavesi. Upoštevajte materiale, barve, oblike in skratka vse, kar vam je všeč. Potem vedno poiščite »bratske in sestrske« kose, ki se bodo podali poleg.

Popestrite vse skupaj še s kakšnimi vazicami, rožami in okraski, pa bo vaše stanovanje nenadoma kot vaše pravo pravcato kraljestvo.

Deli s prijatelji

About Author

Na spletnem portalu Gost.si boste izvedeli veliko zanimivega o urejanju doma in vrta, o lepoti in zdravju, poslu in financah, odnosih in partnerstvu, prijetnem preživljanju prostega časa ... in še marsikaj drugega. Prepričani smo, da se boste na naš portal redno in z veseljem vračali.

Komentiranje prispevka ni mogoče.