Kako do lepe in sijoče kože?

0

Vsi ljudje na tem svetu si želimo biti lepi in ugajati tako sebi kot drugim. Eden ključnih dejavnikov okoli tega, da bi se počutili bolje, je vsekakor videz naše kože. Gre za največji organ človeškega telesa, ki je izredno pomemben s stališča zaščite notranjih organov pred vplivi zunanjih dejavnikov, kot so virusi, bakterije in seveda UV sevanja.

Prav videz naše kože pa največkrat odloča o tem, kako se v njej počutimo in kako nas v njej vidijo drugi. Stanje kože prav tako nakazuje na zdravstveno stanje posameznika, zato so lahko določeni izpuščaji, rdečica ali kožni madeži znak, da se v našem telesu nekaj dogaja.

Skrb za lepo kožo se prične pri ustih

Trditev iz naslova izhaja iz tega, da je sila pomembno, kaj v usta vtaknemo. Torej, kaj jemo in kaj pijemo. Zdrava in sijoča koža namreč v sami osnovi potrebuje zdravo in uravnoteženo prehrano. Ta je sestavljena iz veliko svežega sadja in zelenjave ter tudi iz dovolj popite vode.

Prav to, kako se prehranjujemo, ključno vpliva, tako na naše celotno zdravje kot na videz kože. Če želimo na sebi nositi lepo, napeto in sijočo kožo, jo moramo pravilno nahraniti. Obstaja pa tudi prav posebna hrana, ki še dodatno vpliva tako na njen videz, pa tudi na zdravje.

  • Jejte mastne ribe za napeto in sijočo kožo. Katere so te ribe? Skuša, losos in sardine za začetek.
  • Olivno olje je za kožo pravi eliksir mladosti.
  • Ne pozabite na jajca in oreščke! Na ta način boste svoji koži priskrbeli dovolj beljakovin in pomembnih omega 3 maščobnih kislin.

Česa ne jesti? Tako kot dobra hrana za kožo obstaja tudi tista »manj« dobra. Če si želite lepe in mlade, sijoče kože, potem se vsekakor izognite sladkorju in alkoholu. Pa še ena reč, ki se jo vtakne v usta, pa čeprav je ne jemo, so cigareti. Kemikalije v tobaku in cigaretni dim izredno negativno vplivajo na videz kože. Ta se tako hitreje zguba in postara.

Kaj pa, ko je koža suha in poškodovana?

Zunanji vremenski vplivi, kot so mraz, sneg, veter ali vročina, silno vplivajo na videz naše kože. Ta se povsem izsuši, postane razpokana in pojavijo se lahko celo drobne ranice. Poleg tega, da te skelijo in pečejo, izgledajo tudi neprivlačno, pa prinašajo s seboj še eno nevarnost. Ker je koža dobesedno ščit pred zunanjimi sovražniki, kot so nekateri virusi in bakterije, imajo te seveda olajšan vstop v telo, kadar je koža poškodovana.

Kožo moramo primerno zaščititi v vseh pogojih, zato je potrebno poskrbeti, da je dovolj mastna in hidrirana. Na ta način bo koža bolj prožna in ne bo popokala. V ta namen lahko uporabimo namenske kreme in mazila, pri tem pa pazimo, da te ne vsebujejo kakšnih nevarnih kemikalij.

Vsekakor pa ni odveč še enkrat poudariti pomembnosti zaščite kože poleti, še posebej med obdobji sončenja ali druge izpostavljenosti soncu. Če smo oblečeni in smo zunaj zaradi službe ali opravkov, to še ne pomeni, da naša koža ni pod vplivom sevanja nevarnih UV žarkov. Še posebej pozorni moramo biti na kožo obraza, vratu in rok.

Ostanimo mladi dlje!

Deli s prijatelji

About Author

Gost.si

Na spletnem portalu Gost.si boste izvedeli veliko zanimivega o urejanju doma in vrta, o lepoti in zdravju, poslu in financah, odnosih in partnerstvu, prijetnem preživljanju prostega časa ... in še marsikaj drugega. Prepričani smo, da se boste na naš portal redno in z veseljem vračali.

Komentiranje prispevka ni mogoče.