Kako izbrati prave rolerje?

0

Zaželeli ste si nekaj več rekreacije, tek vam ne diši in ste se odločili za rolerje. Sijajna izbira! Z njimi se boste zabavali, lahko boste s prijatelji igrali hokej, se vozili od doma do šole ali v službo in pri tem poskrbeli še za boljšo telesno pripravljenost. Sedaj pa se sprašujete, kako izbrati prave rolerje zase.

Je že tako, da pri izbiri le-teh ne moremo gledati zgolj na to, da so nam všeč, pač pa so pomembnejši določeni drugi detajli. Športnih trgovin z rolerji je kar nekaj, prav tako je bogata izbira v športnih spletnih trgovinah. Tokrat smo za vas pobrskali za informacijami, na kaj je potrebno biti pozoren pred nakupom novih rolerjev.

Izbira rolerjev za otroka

Pri otroških rolerjih je verjetno dobro pomisliti na tiste v raztegljivi različici. To pomeni, da bodo rolerji dlje časa pri hiši in uporabni – ne glede na to, da noga otroka še vedno raste. Posebna pozornost naj bo usmerjena tudi proti ergonomiji čevlja, saj se morata čevelj in noga prilagajati drug drugemu, da ne pride do kakšnih žuljev ali celo neželenih poškodb.

Rolerji za otroka

Zaradi hitre rasti otroka morajo biti rolerji prilagodljivi otroškim stopalom.

Še ena posebnost, na katero je potrebno paziti, je velikost kolesc. Posebej v primeru, ko se otrok rolanja šele uči, ne boste želeli, da bi bili rolerji zanj prehitri. Hitrost rolerjev pogojuje velikost kolesc, a tudi ležaji. Prav tako glejte, da bodo kolesca kvalitetna in ne plastična, saj ta močno drsijo po asfaltnih površinah.

Kaj pa rolerji za odrasle?

Tudi pri izbiri rolerjev za odrasle je potrebno gledati na kakovost izdelave, za kar bo precejšnje zagotovilo že priznana blagovna znamka, kar pa seveda nekoliko več stane. Prav nobene potrebe ni, da bi za rolerje zapravljali veliko denarja, saj so kvalitetni na voljo že po dokaj ugodnih cenah.

Bodite pozorni na to, kako se čevelj prilega vašim nogam, ali so zapeti do konca še vedno dovolj udobni in ali se v njih med vožnjo udobno počutite. Pazite tudi na izbor kolesc glede na to, na kakšnih površinah se nameravate voziti. Pri tem sta zelo pomembna kvaliteta in trdota materiala. Vsekakor pa izberite tudi pravo velikost kolesc glede na svoje veščine in želje po hitrosti.

Nekaj koristnih namigov

Za konec smo pripravili še nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo pred nakupom rolerjev zagotovo prišli prav.

  • Večja kolesa pomenijo hitrejšo vožnjo, ki je hkrati tudi nekoliko bolj nevarna. Poskrbite za svojo varnost in ne pretiravajte preko svojih zmožnosti.
  • O hitrosti vožnje odloča tudi kvaliteta in vrsta ležajev. Prav tako ležaji odločajo o tem, ali bo vaša vožnja glasna ali prijetno tiha.
  • Pazite na to, da so kolesca zamenljiva.
  • Noga vam med vožnjo ne sme niti najmanj opletati v čevlju.
  • Idealna velikost čevlja rolerjev je, ko imate prostor premikati palec.
  • Obujte daljše nogavice, ki bodo vašo kožo na nogah zaščitile pred robovi čevljev.
  • Preverite, da imajo v trgovini tudi rezervne dele za vaše rolerje (kasneje boste potrebovali nova kolesca, zavore, …).
  • Najcenejši rolerji imajo plastično podvozje, ki je težje in se hitreje uniči.

Upamo, da smo vam vsaj nekoliko pomagali olajšati nakup rolerjev, vsekakor pa se pred zadnjim korakom posvetujte še s prodajalcem v trgovini.

Deli s prijatelji

About Author

Gost.si

Na spletnem portalu Gost.si boste izvedeli veliko zanimivega o urejanju doma in vrta, o lepoti in zdravju, poslu in financah, odnosih in partnerstvu, prijetnem preživljanju prostega časa ... in še marsikaj drugega. Prepričani smo, da se boste na naš portal redno in z veseljem vračali.

Komentiranje prispevka ni mogoče.