Kako prepoznati popolnega partnerja?

0

Vsi ljudje globoko v sebi nosimo in negujemo neke ideale o tem, kakšen bi bil za nas popoln partner. Nekateri si to sliko ustvarijo sami, spet drugi so podvrženi zunanjim dejavnikom. Ljudje, ki svojega partnerja iščejo po vzoru lika iz priljubljene serije, so na koncu navadno precej razočarani. Zelo opazen je tudi vzorec pri osebah, ki v bodočem partnerju iščejo poteze enega od svojih staršev.

Moški se navadno opirajo na sliko svojih mater, ženske na očeta. Oboje pa lahko vodi tudi v velike težave kasneje skozi partnerski odnos. Pojavijo se očitki o tem, da si želi nekdo svojega partnerja oblikovati po obliki svojih staršev. To seveda ni dobro in na te reči je potrebno paziti. Ampak kako potem poiskati popolnega partnerja zase?

Ali popoln partner sploh obstaja?

Večina bi rekla, da ne. Da gre za izmišljen ideal, potenciran s strani filmskih ustvarjalcev in solza polnih serij o nesrečni ljubezni. A kakor za koga. Marsikdo bo zatrdil, da je njegov partner »tisti« in da ga ne bi menjal za nič na svetu. Ampak kaj je sploh tisto, kar nam govori in nas prepriča, da je nekdo za nas popoln?

V prvi vrsti so to notranji občutki. Na tem mestu pa se izpostavi čustvena inteligenca posameznika, kako dobro ima razvit ta del svoje osebnosti in kako dobro je sposoben čutiti ter prebrati osebo nasproti sebe. Tisti bolj čuteči imajo precej večje možnosti spoznati idealnega partnerja kot tisti, ki tega iščejo s pomočjo oči in ocene tega, ali je za njih naredil dovolj.

Kako se gradi kvaliteten partnerski odnos?

Zgraditi lep in srečen partnerski odnos pomeni spoznati in sprejeti osebo, ki si jo spustil v svoje življenje. Nikakor pa ne vodi v srečo način, pri katerem želimo partnerjeve navade in obnašanje naknadno prevzgojiti. Seveda je potrebno v vsakem razmerju znati tudi potrpeti, pogoltniti kakšen cmok in se zadržati pri komentarjih.

Ravnanje v odnosu

V vsakem odnosu je potrebno včasih znati tudi potrpeti.

A to nikakor ne pomeni, da se partnerju v vsem uklanjamo in se z njim slepo strinjamo. Potrebno je medsebojno spoštovanje in tudi sprejetje določenih razlik, če te le niso nepremostljive. Bi lahko živeli s partnerjem, ki dan za dnem pušča umazane nogavice in perilo po celem stanovanju, ali pa uporablja vašo zobno ščetko, čeprav ste mu zabičali, da tega nikakor ne sme? Verjetno ne, in na te reči je potrebno biti pozoren že na začetku.

Stran z nerealnimi pričakovanji

»Moj mož mi bo v posteljo prinašal zajtrk in kavo, me razvajal ves dan in zvečer spalnico posul z opojno dišečimi lističi vrtnic.« Khm … verjetno ne bo. A to ne pomeni, da nimate pred seboj idealnega partnerja, ki bo za vas pripravljen pregrizniti največje ovire, vam stati ob strani v težkih trenutkih in z vami deliti vse.

Ljubezen je ena čudna reč, pravijo. Pride na različne načine in se navadno pojavi tam, kjer jo najmanj pričakuješ. Nekako podobno velja tudi za popolnega partnerja. Morda ga prvi hip še ne vidite pred seboj, a dajte mu priložnost, da vam dokaže, da se motite.

Deli s prijatelji

About Author

Gost.si

Na spletnem portalu Gost.si boste izvedeli veliko zanimivega o urejanju doma in vrta, o lepoti in zdravju, poslu in financah, odnosih in partnerstvu, prijetnem preživljanju prostega časa ... in še marsikaj drugega. Prepričani smo, da se boste na naš portal redno in z veseljem vračali.

Komentiranje prispevka ni mogoče.