Ko v odnosu nastopi monotonost, je čas za akcijo

0

Partnerski odnosi so živa zgodba in zato potrebujejo tudi »živ« pristop. Če je v navadi, da sta dva srečno zaljubljena v svojih prvih mesecih ali letih skupnega življenja, pa je dejstvo, da se v kasnejši fazi partnerstva vanj prikradejo drobne reči, ki povzročajo velike težave.

Sprva gre morda zgolj za neko površno zdolgočasenost, ki nato preraste v iskanje krivcev za težave, ko te že nastopijo. Iluzija je, da bi se dva ljubila vse od prvega in do zadnjega dne enako. Seveda se lahko ljubita, a kljub vsemu je energija in silina teh čustev precej drugačna v različnih obdobjih skupnega življenja.

Trenirajta kot športnika

Čeprav se sprva zdi nekoliko neumestno, pa je dejstvo, da je vzdrževanje kondicije partnerskega odnosa, nujno potrebno. Če se bosta ukvarjala drug z drugim, skupaj reševala težave in si posvečala dovolj kvalitetnega časa, bo precej manj možnosti, da bi se v vajino življenje pritihotapile usodne težave.

Ko govorimo o usodnih težavah, govorimo o razhodu dveh oseb, ki sta si dotlej delili vse. Ljubezen, spoštovanje, finance, morda tudi otroka. V takšnih trenutkih ne trpi zgolj posameznik, pač pa vsi vpleteni. Prav zato je še kako pomembno, da v trajanju skupnega življenja storita vse, kar je v vajini moči, da odnos ostane živ, a tudi živahen.

Umiranje na obroke je recept za katastrofo

Mnogo ljudi, ki se znajdejo na prelomnicah svojih življenj, želi trmasto vztrajati pri trenutnem stanju. Če to pomeni skrhane odnose doma, veliko prepirov in nenehno krpanje v dobro skupnega družinskega proračuna, otrok in tistega »kaj pa bodo rekli drugi«, potem to vsekakor ni prava pot.

Otroci mnogo bolj trpijo v disfunkcionalnih družinah, kjer se starša redno prepirata, včasih pa je dovolj že prenos negativnih energij med partnerjema in nestabilno ozračje. Otroci to čutijo in v sebi trpijo. Podaljšanje takšne agonije brez truda za izboljšanje stanja ne vodi v srečen konec.

Kaj storiti, da ne bo prepozno?

Odgovor na to vprašanje se skriva v različnih potezah. Ena je zagotovo kvalitetna spolnost. Intimni trenutki med partnerjema so izrazitega pomena za kvaliteten partnerski odnos. Če na tem področju šepa, potem skoraj zagotovo lahko pričakujete težave. Pogovorita se o tem, bodita iskrena in si zaupajta svoje misli, želje in strahove.

Preživita več kvalitetnega časa skupaj. Jasno je, da smo ljudje pod velikimi obremenitvami in stresom. Služba, obveznosti zunaj in doma, otroci, partner. Vse to človeka izpostavi velikemu stresu in težko je pričakovati, da bo potem nasmejan in poln pozitivne energije doma in tudi v spalnici.

A vse to ne sme biti izgovor za izogibanje, pač pa vzpodbuda, da s partnerjem preživite več časa. Pa ne doma na kavču ali v kuhinji. Pojdita kam ven, privoščita si pijačo v priljubljenem lokalu, obiščita kakšno prireditev. Poskrbite za smeh, ta vedno ozdravi ranjena čustva.

Vztrajajte in se potrudite

Naj vas ne vržejo iz tira že prve težave. Vztrajajte in pokažite partnerju, da ste tam zanj, da vam veliko pomeni, prav tako kot tudi njegova sreča. Ne iščite krivca za vsako malenkost. Včasih je kriv eden, drugič drug, včasih oba ali pa nihče.

Poiščita raje rešitev in izhod iz zoprne situacije, ki vama greni življenje. Svet je lep in življenje tudi. Le potruditi se je treba in ga živeti.

Deli s prijatelji

About Author

Gost.si

Na spletnem portalu Gost.si boste izvedeli veliko zanimivega o urejanju doma in vrta, o lepoti in zdravju, poslu in financah, odnosih in partnerstvu, prijetnem preživljanju prostega časa ... in še marsikaj drugega. Prepričani smo, da se boste na naš portal redno in z veseljem vračali.

Komentiranje prispevka ni mogoče.