Kaj storiti, ko se ljubezen ohladi?

0

Ljudje hrepenimo po sreči in veliki ljubezni, ki se nikoli ne konča. Na ta način velikokrat živimo v iluzijah, ki pa so večinoma neuresničljive in vodijo v velika razočaranja. Starši svoje hčere učijo, da so princeske, pred katerimi bodo vsi klečali, a življenje kasneje pokaže povsem drug obraz.

Seveda se vsakomur življenje postavi na glavo, ko se močno zaljubi. Energije, ki se takrat pretakajo med dvema, so božanske in neopisljive, a hkrati se je potrebno zavedati, da bo prišel trenutek, ki ga nekateri imenujejo »streznitev«. Kar pa ne pomeni konec zaljubljenosti ali ljubezni, zgolj sprejetje neke določene spremembe v partnerskem odnosu.

Kaj narediti, ko udari?

Pride trenutek, ko se tista nora ljubezen prelevi v neko stanje, ki ga težko opišemo. Še vedno imamo radi partnerja in on nas, a zdi se, da vez nekoliko popušča. V resnici temu ni tako, le težko je pričakovati, da bodo tisti eksplozivni ljubezenski hormoni delovali skozi celotno življenje.

Če sta prej pod vplivom teh hormonov znala drug drugemu spregledati marsikakšno napakico ali muho, pa zdaj nastopi čas, ko temu ni več tako. Kaj hitro se pojavijo tiste male težavice, ki glodajo posameznika toliko časa, da prične temu posvečati vse več pozornosti. Prikrade se dvom v pravo izbiro partnerja in hitro je na pladnju kakšen prepirček.

Ukrepajte pravočasno!

Čutite, da se imata še vedno rada, a kljub vsemu je nekaj prišlo med vaju. Rešita to na štiri oči, potrudita se drug za drugega in vajino ljubezen. Izkažita si jo, pokažita spoštovanje. Medsebojna pomoč pri vsakdanjih opravilih, nenadejano darilce, čeprav ni rojstnega dne, ali pa zgolj povabilo na sprehod in kavico v priljubljen lokal.

Vse to bo močno popravilo vajin odnos in vanj vneslo potrebno poživitev ter poskrbelo za to, da bosta drug z drugim srečna. Nikoli ne more biti vse idealno in popolno, a z nekaj truda je moč obdržati ljubezen in lepe občutke skozi celotno trajanje partnerske zveze.

Preživita več časa skupaj

Skupno življenje s seboj pripelje nekaj lepih reči, pa tudi pasti. Če nanje nismo pozorni, lahko precej hitro zaidemo v težave. Kar naenkrat se zdi, da je domače okolje postalo druga služba, kjer imata oba svoje obveznosti, ki se jih čutita dolžna izpolnjevati. S tem pa pride tudi občutek nekakšne prisile in nezadovoljstva.

Obveznosti doma

V partnerstvu se velikorat zdi, da je domače okolje postalo druga služba.

Če se vzporedno pojavijo še težave v spalnici, je recept za težave tu. Večkrat si privoščita kakšen krajši oddih stran od doma. Pojdita v naravo, morda raziskovat priljubljene kotičke in se zabavajta ob okušanju domače hrane ter druge ponudbe. Tovrstni preskoki iz domačega okolja navadno močno pripomorejo k bolj čvrstim odnosom.

Je ljubezen lahko večna?

Seveda je, a največkrat ne v obliki, kot jo spoznamo na tisti prvi, najbolj zaljubljeni dan. Če se človek tega zave in sprejme to dejstvo, potem lahko zagotovo uživa v ljubezni do in od svojega partnerja – skozi celo življenje. Če k temu dodamo še pravo mero spoštovanja in sočutja, dobimo recept za srečno ljubezen in lep partnerski odnos.

Deli s prijatelji

About Author

Na spletnem portalu Gost.si boste izvedeli veliko zanimivega o urejanju doma in vrta, o lepoti in zdravju, poslu in financah, odnosih in partnerstvu, prijetnem preživljanju prostega časa ... in še marsikaj drugega. Prepričani smo, da se boste na naš portal redno in z veseljem vračali.

Komentiranje prispevka ni mogoče.