Kolesarski čevlji s sistemom zavezovanja BOA

0

Kolesarjenje je več kot le športna dejavnost ali način prevoza. Za mnoge je to prava strast, način bega od vsakdanjega vrveža, priložnost za odkrivanje novih poti in doživljanje sveta na dveh kolesih. Ključ do odlične kolesarske izkušnje pa leži v izbiri pravega kolesa, a tudi ostale opreme, kjer pomembno vlogo odigrajo kolesarski čevlji.

Ti niso zgolj stilski dodatek, temveč imajo posebno vlogo pri udobju, učinkovitosti vožnje in varnosti kolesarja. Ni dovolj le izbrati čevljev, ki so videti dobro, pomembno je razumeti, kako specifične značilnosti kolesarskih čevljev vplivajo na celotno kolesarsko izkušnjo. Eden teh elementov, ki ga velja izpostaviti, je sistem zavezovanja.

Sistem zavezovanja BOA

Sistem zavezovanja BOA predstavlja inovativno rešitev na področju kolesarske obutve. Namesto klasičnih vezalk uporablja vrteči se gumb in kabel, ki omogočata natančno in enostavno prilagajanje napetosti čevlja. Kolesar s preprostim zasukom gumba doseže optimalno stopnjo tesnosti objema stopala, kar omogoča popoln oprijem čevlja in večje udobje med vožnjo. BOA sistem enakomerno porazdeli pritisk po celotnem stopalu, kar zmanjšuje točkovne pritiske in preprečuje neenakomerno zategovanje.

Moški kolesarski čevlji Northwave Core Plus 2

Moški kolesarski čevlji Northwave Core Plus 2 (Extremevital.com)

Ena izmed glavnih prednosti sistema BOA je hitrost in enostavnost prilagajanja. Med vožnjo lahko kolesar enostavno prilagaja tesnost čevljev, s čimer se izogne nelagodju ali izboljša oprijem, ne da bi moral ustaviti in ponovno zavezovati vezalke. To je še posebej uporabno med daljšimi vožnjami ali na zahtevnejših terenih, kjer je potrebno nenehno prilagajanje. Poleg tega BOA sistem zagotavlja zanesljivo fiksacijo stopala, kar pripomore k večji učinkovitosti prenosa moči na pedala.

Ženski kolesarski čevlji Scott Road Comp Boa

Ženski kolesarski čevlji Scott Road Comp Boa (Extremevital.com)

Brez nepotrebnih premikov v čevlju se izboljša prenos energije, to pa omogoča boljši izkoristek vsakega pritiska na pedala. Slednje je še posebej cenjeno med intenzivnimi vožnjami ali tekmovanji, kjer je vsak trenutek odločilen. Sistem zavezovanja BOA tako predstavlja premišljeno izbiro za kolesarje, ki iščejo natančno prileganje, hitrost prilagajanja in izboljšano učinkovitost.

Northwave Core Plus 2

Northwave Core Plus 2 so vrhunski kolesarski čevlji, ki se ponašajo z odlično vsestransko oporo in trdim podplatom NRG Air Carbon, izdelanim iz steklenih vlaken in ojačanim s karbonskimi vlakni. Ta kombinacija poskrbi za optimalen prenos energije med vožnjo, kar se odraža v boljši odzivnosti kolesa. Za zračenje stopal med zahtevnimi vzponi skrbi sistem prezračevanja s petimi odprtinami na podplatu in mrežastimi zračniki na zgornjem delu čevlja.

Ženski kolesarski čevlji Northwave Core Plus 2

Ženski kolesarski čevlji Northwave Core Plus 2 (Extremevital.com)

Brezšivna konstrukcija zgornjega dela zmanjšuje možnost nastanka žuljev, obenem pa omogoča nižjo težo, večjo zračnost in večje udobje. Inovativni sistem zapenjanja S.L.W.3 v kombinaciji z velkro trakom na prstnem predelu omogoča neomejeno mikro nastavljanje, kar vodi do odličnega prileganja čevlja na stopalo. Ta sistem je oblikovan tako, da se popolnoma prilega anatomiji stopala, kar zagotavlja maksimalno udobje med vožnjo. V kolesarski trgovini Extreme Vital je na voljo tako moški kot ženski model čevlja v različnih barvah.

Scott Road Comp Boa

Kolesarski čevlji Scott Road Comp Boa predstavljajo udobno obutev za cestno kolesarjenje, zasnovano za popolno prileganje stopalu in učinkovit prenos energije na pedala. Izjemna prednost teh čevljev je BOA sistem zavezovanja, ki omogoča izredno natančno in enostavno zategovanje preko vrtljivega gumba, dodatno pa ga podpira še pašček na spodnjem delu čevlja.

Moški kolesarski čevlji Scott Road Comp Boa

Moški kolesarski čevlji Scott Road Comp Boa (Extremevital.com)

Trden podplat, izdelan iz najlona in ojačan s steklenimi vlakni, je dovolj tog za zahtevnejše uporabnike, ErgoLogic vložek pa zagotavlja udobje in optimalen prenos energije skozi ves dan. Ti čevlji so odlična izbira za rekreativne cestne kolesarje, ki iščejo udobno obutev, primerni pa so tudi za kakšno cestno dirko. Tudi ti kolesarski čevlji so na voljo za moške in ženske, oboje pa najdete v specializirani športni trgovini Extreme Vital.

Deli s prijatelji

About Author

Na spletnem portalu Gost.si boste izvedeli veliko zanimivega o urejanju doma in vrta, o lepoti in zdravju, poslu in financah, odnosih in partnerstvu, prijetnem preživljanju prostega časa ... in še marsikaj drugega. Prepričani smo, da se boste na naš portal redno in z veseljem vračali.

Komentiranje prispevka ni mogoče.