Do lepote na naraven način

0

Dobro vemo, da je vsakdo lep na svoj način in da so lepotni ideali za vsakogar nekoliko drugačni. A brezglavo pehanje za cilji, ki si jih zastavimo po ogledu fotografij zvezdnic in zvezdnikov na spletu ali televiziji, ne pelje nikamor. Človekova lepota pride do izraza takrat, ko je iskrena in naravna.

Seveda je pomembno, da je človek lep tudi »navznoter« oziroma v duši, a če že govorimo o lepoti kot fizičnem idealu, potem poglejmo, kako doseči to lepoto na naraven način. Vsekakor je na vsakem telesu nekaj ključnih točk, ki pričajo o zdravi in naravni lepoti. In katere so to?

1. Zdravi in sijoči lasje

Ena od ključnih točk do lepega, naravnega videza so vsekakor lepi lasje. Nekateri se obremenjujejo z njihovo barvo, drugi s krhkostjo ali pa z mastnimi oziroma suhimi lasmi. Vse to seveda vpliva na celoten videz posameznika. Dejstvo je, da so lahko lepi tudi sivi lasje, če so le pravilno negovani in urejeni.

Sijoči lasje

Do sijočih las z ustrezno nego in zdravo prehrano.

Z naravno avokadovo masko lahko poskrbite za sijoč videz vaših utrujenih las. Prav tako jim boste močno pomagali, če jih ne boste prevečkrat umivali in jim privoščili čim manj agresiven šampon, tretma z balzamom in počasno sušenje. Lasje prav tako ne marajo vročih likalnikov, saj jih ti poškodujejo in naredijo suhe in krhke.

Za lepe lase boste poskrbeli tudi z zdravo prehrano. Vaši lasje vam bodo nadvse hvaležni za hrano, ki je bogata z vitamini C, A, E in B ter železom. Prav tako ne pozabite piti dovolj vode, saj ta skrbi za hitrejšo rast las.

2. Lepa in napeta koža

Koža je človekov največji organ, zato ob pogledu nanjo hitro vidimo, kako določena oseba skrbi zanjo. Če je ta suha in razpokana, je to težava za osebo s takšno kožo, saj ga ta srbi in peče, prav tako pa ga tudi postara za nekaj let. Za napeto, zdravo in sijočo kožo lahko poskrbite na več načinov.

Eden je vsekakor pravilna prehrana. Živila, ki blagodejno vplivajo na našo kožo, so:

  • ribe (omega 3 maščobne kisline),
  • vse, kar vsebuje veliko vitamina C,
  • rdeča in zelena zelenjava,
  • oreščki.

3. Lepi in čvrsti nohti

Ne pravijo zaman ženske, da moške velikokrat ocenjujejo po njihovih nohtih, saj ti povedo marsikaj o njihovem lastniku. Prav tako pa želijo imeti tudi same popolne in urejene nohte. Pa ne govorimo o umetnih nohtih in lakih zanje. Ampak o tem, kako do lepih in zdravih nohtov na naraven način.

Suhi in krhki nohti vsekakor niso lepi. Da se temu izognete, jih za četrt ure potopite v slano kopel (liter vode in 4 žlice soli). Seveda je tudi z zdravjem nohtov povezana ustrezna prehrana. Verjetno so nas vse že babice naučile, da nohti za rast in lep videz potrebujejo kalcij. Bele lise na njih kažejo na to, da je tega premalo.

4. Lepi in zdravi zobje

Če kaj, potem širok nasmeh, okrepljen z dvema vrstama bleščečih zdravih zob, pove marsikaj o lepoti in zdravju osebe. Skrbite za redno ustno higieno, uporabljajte zobno nitko, da preprečite nabiranje in gnitje hrane ter nastanek kariesa.

S tem se boste znebili tudi slabega zadaha, pri čemer pa vam lahko pomaga tudi grizljanje svežega petršilja. Zobe pa si lahko pobelite tudi na naraven način, in sicer s pasto, narejeno iz sode bikarbone in jagod, ki vsebujejo jabolčno kislino, ki na naraven način zobem vrača belino.

Deli s prijatelji

About Author

Na spletnem portalu Gost.si boste izvedeli veliko zanimivega o urejanju doma in vrta, o lepoti in zdravju, poslu in financah, odnosih in partnerstvu, prijetnem preživljanju prostega časa ... in še marsikaj drugega. Prepričani smo, da se boste na naš portal redno in z veseljem vračali.

Komentiranje prispevka ni mogoče.