Poslovne priložnosti na spletu in pisanje člankov

0

Le kdo si ne želi dela, ki omogoča določeno mero udobja, morda kot delo od doma in prejemanje plačila na tekoči račun. Sanje marsikoga med nami so, da mu ne bi bilo potrebno hoditi v službo za 8 ur in se tam podrejati ter početi nekaj, kar ga ne veseli.

Ampak ali sploh obstaja takšna služba, ki bi bila človeku v veselje in ne bi od njega zahtevala dnevnega migriranja ter omogočala zaslužek, dostojen človeka? Seveda obstaja, vprašanje pa je, ali ima posameznik dovolj znanja, poguma in kreativnosti, da bi se tega lotil.

Ste razgledani in slovnično podkovani?

Ena od tistih storitev, ki jih lahko štejemo pod »spletne« oziroma od doma, je vsekakor pisanje člankov. Potreba po kvalitetnih piscih je vse večja, saj z nastajanjem novih spletnih strani in poslovnih blogov njihovi lastniki vse pogosteje iščejo kreativne pisce vsebin za te portale.

Navadno sami nimajo dovolj časa ali pa so brez žilice za pisanje, zato se obrnejo po pomoč. Ker je v zadnjem času znano tudi, da so tako imenovani SEO članki zelo pomembni za dobre pozicije v iskalnikih, se seveda porast povpraševanja pozna tudi na tem področju.

Več znaš, več veljaš

Bistveno pri pisanju teh člankov je, da ste razgledani, slovnično podkovani in da so vam blizu različna področja, ne zgolj eno. Na ta način boste članke lahko pisali hitreje in vam za informacijami ne bo potrebno prej prebirati določene literature. Za SEO članke morate biti vsaj osnovno podkovani tudi s tega področja, potem pa vam preostane le še to, da svoje storitve ponudite na trgu.

Pisanje SEO člankov

Za pisanje SEO člankov morate biti razgledani in slovnično podkovani.

To lahko storite tako, da pišete različnim podjetjem, ki imajo na spletu svoj poslovni blog, ali pa se oglasite pri kakšni agenciji, ki ponuja pisanje člankov. Ob svoji kratki predstavitvi seveda dopišite tudi morebitne reference ter priložite kakšen članek ali dva, da bodo dobili občutek, kaj lahko od vas pričakujejo.

Več področij, kot jih poznate, večje možnosti za prejem naročila boste imeli. Se spoznate na zdravo prehrano in življenje, morda še na športno opremo, hobije, splet in podobno? Zagotovo boste našli naročnika, ki ga bo vaša ponudba prepričala.

Koliko lahko zaslužim s pisanjem člankov?

Morda ravno obogateli ne boste. Vsaj na začetku ne, a povsem lahko se pripeti, da boste svoja naročila komajda dohajali. V tem primeru lahko iz pisanja člankov zagotovo naredite svojo redno službo. V ta namen boste odprli podjetje, verjetno kar s.p., in se pošteno zagnali v delo.

Glede cene, ki jo boste zaračunali za posamezen članek, pa se je najbolje pozanimati na spletu; pogledati, koliko računajo drugi, kako je s tem pri agencijah, in računati tudi na morebiten količinski popust. Preračunajte, koliko časa vam vzame pisanje posameznega članka, in v grobem izračunajte, koliko dela in ur morate vložiti v pisanje, da si lahko na koncu nakažete spodobno plačo in plačate vse potrebne prispevke.

Pisanje člankov lahko dejansko postane vaša služba, in to je vsekakor nekaj, kar boste počeli z veseljem. Od doma, s terase, z obale, … sanjska služba, mar ne?

Deli s prijatelji

About Author

Gost.si

Na spletnem portalu Gost.si boste izvedeli veliko zanimivega o urejanju doma in vrta, o lepoti in zdravju, poslu in financah, odnosih in partnerstvu, prijetnem preživljanju prostega časa ... in še marsikaj drugega. Prepričani smo, da se boste na naš portal redno in z veseljem vračali.

Komentiranje prispevka ni mogoče.