Robotski sesalnik – DA ali NE?

0

Hišna opravila, kot so pospravljanje, čiščenje in brisanje prahu, so nekaj najbolj zoprnega na tem svetu. No ja, se najde tudi kakšna gospodinja, ki v teh opravilih dobesedno uživa, saj na nekatere pospravljanje vpliva precej sproščujoče. Kot neke vrste anti-stresna terapija.

Hja, super, če je tako. Veliki večini preostalih, ki se nas drži ta smola in v drgnjenju tal in brisanju prahu ne vidimo veselja, pa je zadeva nekoliko drugačna. Najraje bi imeli hišno pomočnico ali pa kar naprednega robota, ki bi poskrbel za vse tisto, kar nas tako zelo žuli.

Kaj pa robotski sesalnik?

Seveda! Izjemna ideja, na trgu pa je tudi kar nekaj ponudbe teh malih, samostojnih pomočnikov. Toda, ali znajo dovolj dobro poskrbeti za čistočo našega stanovanja? Vsekakor je tako kot pri vseh ostalih rečeh. So minusi in so plusi, a dejstvo ostaja: splača se.

Tokrat smo se odločili nekoliko bolj posvetiti raziskovanju te teme. Za začetek dodajmo, da je kvaliteta opravljenega dela posameznega robotskega sesalnika vsekakor odvisna tudi od kvalitete njegove izdelave, zato ne bo prav vsak enako dobro opravil svojega dela.

Je robotski sesalnik bolj učinkovit kot človek?

Če pogledamo malce z rezervo, bi dejali, da je in ni. Zakaj? Človek sesa tisto, kar vidi in za kar meni, da je potrebno posesati. Morda sami sesate sistematično in menite, da ste počistili prav vse površine, a vprašajte se naslednje. Ste se zares pripognili in dobro posesali pod mizo, ste jo pred sesanjem celo umaknili?

Ste prišli z dolgo cevjo pod kavč in dosegli prav vse kotičke, ki so bili potrebni učinkovitega sesanja? Vprašanje, če res. Po drugi strani pa – kdo garantira, da je vse te kotičke dosegel robotski sesalnik? Čas je za teste in primerjave.

Robotski sesalnik je lahko učinkovit, a potrebuje pomoč

Se sprašujete, zakaj? Enostavno zato, ker naj bo ta robotski sesalnik še tako drag in napreden, ne bo znal sam umikati pohištva, hoditi po stopnicah ali prestopati ovir, ki se lahko znajdejo pred njim (nekateri do neke mere celo bodo). Če mu boste pripravili teren, umaknili morebitne ovire in bo pod sedežno dovolj prostora, da se bo tam »sprehodil«, potem boste v njem dobili izjemnega pomočnika.

Kar pri robotskem sesalniku še najbolj navdušuje, je, da med svojim delom ne dviguje prahu, kar počnemo mi, ko pomikamo sesalno palico naprej in nazaj. Robotski sesalnik se enostavno zapelje preko prahu in ga na tej svoji poti pobere.

Kako deluje?

Kvaliteten robotski sesalnik vam bo v pomoč precej bolj, kot si to morda mislite. Govorimo o pomočniku, ki bo s svojimi senzorji znal prepoznati umazana tla in jih tam čistil, dokler ne bodo čista. Takšen sesalnik bo imel tudi posebno stransko krtačo, s katero bo dosegel in očistil robove, do katerih je sicer težko priti. Zelo pomembno je, da lahko robotski sesalnik ustvari dovolj velik podtlak, saj mu to omogoča pobiranje tudi nekoliko težjih smeti, kot je morda kakšen odlomljen košček keksa ali pokovka.

Robot zna tudi oceniti, ali se je zaletel v pohištvo ali pa zgolj v kaj lažjega, kot je denimo odeja, ki visi s kavča. Vaš najnovejši in najboljši prijatelj bo programiran tako, da se bo vklopil in šel v akcijo sam od sebe, tako kot se bo znal po končanem opravilu tudi vrniti in se priklopiti na polnilno postajo.

Torej, če ste doslej menili, da robotskega sesalnika ne potrebujete, pomislite še enkrat.

Deli s prijatelji

About Author

Gost.si

Na spletnem portalu Gost.si boste izvedeli veliko zanimivega o urejanju doma in vrta, o lepoti in zdravju, poslu in financah, odnosih in partnerstvu, prijetnem preživljanju prostega časa ... in še marsikaj drugega. Prepričani smo, da se boste na naš portal redno in z veseljem vračali.

Komentiranje prispevka ni mogoče.