Virtualno spoznavanje partnerjev: kako poteka?

0

V današnjih časih, ko vse poti vodijo na splet, je jasno, da je tudi spoznavanje postalo precej virtualno. Želeli ali ne, v iskanju novega partnerja se je pogosto treba odpraviti tudi tja. Zakaj? Precej enostavno. Zato, ker se tam nahaja ogromno samskih na enem mestu.

Tempo življenja je postal takšen, da marsikdo ne najde več časa za iskanje partnerja v živo, kot se je to počelo nekoč. Bodimo pošteni, tudi diskotek in nočnih barov ni več prav veliko, pa še v tiste, ki delujejo, navadno zahajajo precej mlajši. V zadnjih letih je epidemija zaprla tudi kinodvorane, omejila koncerte in druge prireditve, zato je uporaba spletnih aplikacij za samske logična poteza.

Vzpostavitev profila

Za začetek je potrebno izbrati ustrezen portal ali aplikacijo za samske. Verjetno boste želeli iskati na takšnem, kjer se nahajajo samski Slovenci in Slovenke, ne pa na tujih, kjer je na kupu celoten svet. In še nekaj. Obstajajo portali za resne zveze in tudi takšni za nekoliko bolj odprte zmenke, kot je Urgenca.

Vzpostavitev profila na portalu za zmenke

Najprej boste na portalu za zmenke morali vzpostaviti svoj profil.

Pri vzpostavitvi profila morate biti pozorni na nekaj detajlov, ki bodo odločali o tem, kako uspešni boste. V prvi vrsti so to fotografije. Te morajo biti kvalitetne in prikazovati vaš obraz, po možnosti brez sončnih očal. Ne objavljajte fotografij domačih ljubljenčkov in fotografij, na katerih niste vi.

Ustrezen nabor filtrov

Navadno imajo spletni portali za samske na voljo kopico različnih filtrov, s katerimi se opišete. Seveda boste napisali tudi nekaj stavkov o sebi v opisu profila, a filtri so tisti, ki bodo do vas pripeljali najprimernejše kandidate oz. kandidatke. Takšne, ki iščejo nekoga vaše starosti, postave, barve las in drugih karakteristik.

Obenem pa boste s filtri prikazali tudi svoje hobije in česa si želite od partnerja. Na ta način se bodo precej hitreje našli hribolazci, športniki, ljudje, ki radi potujejo, ali tisti, ki sta jim bližje kultura in umetnost. Ne skoparite pri teh filtrih, saj lahko pomenijo razliko med kandidati, ki nikakor niso za vas, in tistimi, ki so kot ustvarjeni po vaših željah.

Prvi korak

Za prvi korak spletnega spoznavanja vedno šteje dejanje, ki je lahko všeček profila nekoga, njegove fotografije, komentar nanjo ali pa prvo sporočilo. Navadno je tako, da sam všeček pomeni znatno manj možnosti za odziv, kot pa če nekomu napišete sporočilo.

Aplikacija za zmenke - všeček profila

Osebi, ki vam je v aplikaciji za zmenke všeč, pošljite sporočilo.

Seveda prvi korak lahko pride tudi z druge strani, a nikar ne čakajte predolgo. Morda še podatek, da je na portalih za samske običajno več moških kot žensk, kar pomeni, da imajo moški več konkurence, ženske pa bolj polne predale za sporočila. Posledično je videti, kot bi bile manj odzivne, a enostavno ne zmorejo odgovoriti vsem. Torej, moški, vztrajati bo treba.

Nivo komunikacije

Za uspešno uporabo portala za samske in kakšen zmenek bo ključna komunikacija. Ljudje, ki so dobri z besedami, imajo navadno precej več zmenkov kot tisti, ki napišejo samo »živijo«. Tudi razgledanost je pomembna, a kljub vsemu je najbolj pomembno, da se pogovarjate o rečeh, ki so vam znane.

Predvsem pa se ne smete pretvarjati, da ste nekaj, kar v resnici niste. Če boste uspešno prišli do točke, ko bo klepet prerasel uvodne pozdrave, boste imeli veliko možnosti za prvi zmenek. Tudi tu ne čakajte predolgo, sicer bosta ostala le virtualna prijatelja.

Deli s prijatelji

About Author

Na spletnem portalu Gost.si boste izvedeli veliko zanimivega o urejanju doma in vrta, o lepoti in zdravju, poslu in financah, odnosih in partnerstvu, prijetnem preživljanju prostega časa ... in še marsikaj drugega. Prepričani smo, da se boste na naš portal redno in z veseljem vračali.

Komentiranje prispevka ni mogoče.